Нека да обърнем внимание на още една важна част в дома – кухнята. Представете си как в кухнята Ви се носи ароматът на прясно изпечен домашен хляб или плодов щрудел, вашите деца, обикалящи около тавата с току що изпечените и все още горещи шоколадови сладки или как любимият Ви изненадваа с нежна прегръдка, докато приготвяте вечерята… Не е ли това една прекрасна идилия?! Независимо дали сте професионалист или любител кулинар, Вие прекарвате една голяма част от времето си там в приготвянето на домашно ястия, десерти и сладкиши. Именно кухнята е мястото в жилището Ви, което е ключът към създаването на истинския домашен уют.

За да допринесете към удоволствието от готвенето, можете да проявите креативност при създаването на обстановката в кухнята. Всеки един детайл от обзавеждането, от декорацията  и цветовите схеми са от значение за постигането на невероятна атмосфера, предразполагаща към усъвършенстване на Вашите кулинарни умения. Създайте изискана палитра от преливащи се цветове, контрастни и ярки акценти, а защо не и еклектика, като съчетаете различни стилове и идеи. Дори изборът на осветлението, настилката и завесите са важни за намирането на правилния баланс между функционалност и красота във Вашата кухня.

А какво да кажем за основното обзавеждане и кухненските модули, шкафове и плотове? Техният дизайн, изработка и механизми са важни за осъществяването на желаната атмосфера и удобство в това така използвана помещение в дома. Ако разполагате с повече пространство, може да заложите на кухненски остров. Той ще Ви осигури допълнителна повърхност за Вашите кулинарни изяви. Необходимо е да подберете качествени материали, устойчиви на влага и износване, защото все пак ще ползвате кухнята си с години. Добре е да си оставите достатъчно място за подготовка и обработка на продуктите въхру кухненския плот. Индивидуалното проектиране на Вашата кухня позволява да организирате и съобразите максимално добре наличното просторнаство и сами да изберете разположението на шкафовете и рафтовете според нуждите си. С индивидуален подход към проектирането и компетентна консултация, качествени материали, цветове и байцове магазин ВАРИАНТИ ще Ви помогне да създадате кухнята на мечтите си!