"Less is more – По-малкото е повече”. Вероятно тази фраза Ви е позната. Тя е основният принцип в Минимализма. Възниквайки като течение в изкуството в края на 50-те и началото на 60-те години на 20 век, то постепенно оказва влияние в множество сфери, сред които е разбира се и интериорният дизайн.

Минималистичните дизайни в обзавеждането са повлияни от японската философия и култура Дзен, символ на хармония, спокойствие и баланс между вътрешния ни свят и обстановката около нас. Минимализмът в интериора има за цел да постигне точно това – хармоничност в дома ни, дистанциране от съвременното динамично и натоварено ежедневие, като създава перфектната атмосфера за отмора и почивка, отличавайки се с елегантни и  изчистени линии, геометрични форми и отсъствие на декоративни елементи.

етажеркаАко изберете този стил за Вашия дом, стаите в него трябва да са обзаведени семпло, в натурални тонове, като акцентът да пада изцяло върху основните мебели, изработени от естествени материали, камък, стъкло, метал и дърво, което от своя страна установява хармония, връзка и близост с природата.

Мебелите от масив с препратка към минималистичния дизайн са перфектната комбинация за Вас ако търсите едновременно класиката и топлината на дървото. Това ще откриете в колекцията на Варианти с изчистен и съвременен дизайн. Разгледайте нашите предложения - скринове, витрини и маси, изработени от висококачествен дървен материал като орех и череша. Ние от Варианти Ви предлагаме оригинални решения за Вашия интериор, които да подчертаят индивидуалния Ви стил!