С технологичното развитие производителите постепенно налагат на пазара мебели от материали като стомана, алуминий, стъкло и пластмаса. Тези материали може и да са иновативни, но дървото си остава безспорно най-важният елемент при производството на мебели. Независимо дали става въпрос за гардероб в спалнята Ви или за стол във Вашата трапезария, предлаганите от Варианти мебели, комбинират вечната красота  и здравината на материала както в съвременните, така и в традиционните модели.

Мебелите от масивна дървесина си остават търсените и предпочитани поради своите предимства - естествена красота, устойчивост и комфорт. Разбира се трябва да сте сигурни, че покупката, която правите е от първокачествени и екологично чисти суровини, масивна дървесина и материали за повърхностна обработка.

Предимствата на българските мебели от масив са безспорни. Избирайки маса, спалня или гардероб от магазин Варианти, правите инвестиция, която издържа поколения с минимум грижа. Необходимо е само да бъдат почиствани от праха и замърсяванията с подходящ препарат за мебели.

Мебелите от масив могат напълно да променят вида и усещането на стаята. Те притежават елегантност, чар и внасят изисканост във всяка стая. А чарът им… се крие в това, че може да се променят  във времето и дори появил се дефект, като драскотина, с малко фантазия и въображение, може да се превърне в ефект и дори в шедьовър и да увеличава своята стойност с течение на времето, превръщайки се в красива старинна мебел.

Естественият произход на дървото гарантира, че всяка една мебел е уникална. Ето защо по-високата цена на дървената мебел е оправдана и ще се изплати с годините.